Ik heb veel ervaring met trainingen en workshops die deelnemers helpen bij het in kaart brengen van de eigen organisatie in haar omgeving en formuleren van strategieen. Ik gebruik daar diverse analytische methoden en creatieve technieken voor, die deelnemers helpen bij het creeren van een gezamenlijk beeld en een gedeelde visie op wat er nodig is. Ik heb daarbij ook ruime ervaring in het opzetten en begeleiden van online discussies en online bijeenkomsten.

Workshop research agenda TObeWELL project (2013)

Workshop during the 2013 TObeWELL confrerence aimed at developing an outline of a research agenda for the TObeWELL research community. The TObeWELL project is based on bringing together principles of ecosystem services (ES), which focus on life support systems, with more non-material services such as culture, health and wellbeing through tourism. It aims to link research on wellbeing provided by ecosystems and their use via tourism, leisure and recreation activities.

Client: Universtity of Wageningen

Smart Toolkit for evaluating Information projects, products and services (2006-2013)

In opdracht van CTA in Wageningen heb ik een bijdrage geleverd aan de herziening van de Smart Toolkit voor de evaluatie van informatieprojecten, producten en -diensten. De toolkit bestaat uit een reeks van instrumenten die bij een evaluatie kunnen worden ingezet. Ten behoeve van de introductie van de Smart Toolkit bij de partners van CTA heb ik eind 2008 bijgedragen aan de ontwikkeling en uitvoering van een training rond de Smart Toolkit in St. Lucia. Ik heb vervolgens bijgedragen aan de ontwikkeling van de tweede editie van de Smart Toolkit.