Slimme website voor wijken of projecten

 

Bij het gezamenlijk ontwikkelen van complexe projecten of activiteiten in wijken, buurten en dorpen gaat veel tijd en energie zitten in een goede communicatie. Kan dat niet slimmer en sneller?

Deze website ondersteunt bij het informeren, enthousiasmeren, afstemmen en het gezamenlijk bijhouden van dossiers; zowel intern als extern.

De slimme website is er in verschillende standaardmodellen en kan afhankelijk van uw behoefte verder op maat worden gesneden. De websites zijn gebouwd met behulp van het stabiele en flexibele open source systeem "Drupal". Het gebruik van standaardmodellen, vanuit ervaring samengesteld, beperkt daarbij de ontwikkelingstijd en de kosten.

Slimme wijkwebsite

De slimme wijkwebsite helpt om snel een flexibele website voor een wijk, buurt of dorp op te zetten met o.a. nieuws, wijkinformatie, agenda, forum, foto's en video's. Alle berichten kunnen eenvoudig ondergebracht en teruggevonden worden via een of meerdere thema's. Buurten, verenigingen en groepen binnen de wijk kunnen, als zij dat willen, een aparte deelwebsite creëren, met een eigen layout, menustructuur en domeinnaam, maar wel met de mogelijkheid om gezamenlijke berichten op meerdere deelwebsites te laten zien. Dit vergroot de aantrekkelijkheid van de deelwebsites en verkleint de afhankelijkheid van een centrale webmaster. Het systeem kent verschillende soorten gebruikers (bezoekers, geregistreerde gebruikers, redactie en beheer) met verschillende niveaus van toegangsrechten.

Een voorbeeld is bijvoorbeeld www.ede-west.nl

Slimme projectwebsite

De slimme projectsite biedt mogelijkheden om projectinformatie via het web toegankelijk te maken voor geinteresseerde bezoekers, maar ook om in een besloten omgeving met andere projectleden van gedachten te wisselen, via forum, chat, reacties of het gezamenlijk werken aan een webpagina. Met het systeem kan ook een online documentenarchief worden opgebouwd, dat desgewenst alleen toegankelijk is voor projectleden. Het is ook mogelijk om verschillende deelprojecten aan te maken, ieder met eigen menustructuuur, pagina-lay out en domeinnaam.

Zie bijvoorbeeld www.bouwstenen.nl

Basiswebsite met maatwerk

De basiswebsites zijn eenvoudig en tegen relatief lage kosten te installeren en te onderhouden. De websites kunnen verder naar wens en behoefte worden aangepast, voor zowel de functionaliteit als de lay out.

Standaardoplossing

Voor kleinere projecten, wijken en buurten is het ook mogelijk om voor een standaardoplossing te kiezen. Deze standaardoplossing biedt een standaardopmaak met keuze uit verschillende sjablonen, een standaardmenu, een eigen domeinnaam of ingang via www.wijkwebsites.net of www.projectsweb.nl