Kennisplatform Infosets

Het kennisplatform Infosets maakt de stroom van internetberichten beheersbaar. Infosets helpt om relevante nieuwsberichten en artikelen uit honderden lokale, regionale en nationale bronnen te verzamelen, te organiseren en te delen met collega's en relaties.


Met de explosieve groei van beschikbare informatie via internet worden hulpmiddelen om de informatiestromen in goede banen te leiden steeds belangrijker. Het kennisplatform Infosets helpt projecten, organisaties en netwerken om dagelijks informatie te filteren uit een grote hoeveelheid geselecteerde bronnen en deze automatisch te categoriseren met zelfgekozen zoekwoorden. Het laatste nieuws wordt overzichtelijk per categorie gepresenteerd. Medewerkers en relaties kunnen zo dagelijks gericht op de hoogte gehouden worden van de berichten die voor hen van belang zijn. Met behulp van de verschillende categorieën kan elke gebruiker een eigen persoonlijke nieuwspagina samenstellen, berichten bewaren in de eigen online krantenbak en eenvoudig nieuwsbrieven samenstellen om het eigen netwerk te informeren.

Mogelijkheden van een Infosets-installatie

Een eigen Infosets-installatie biedt de volgende mogelijkheden

  • Door een gerichte met een goede selectie van bronnen voorkomt een overvloed aan niet relevante berichten, waarmee de berichtenstroom overzichtelijk blijft.

  • Het instellen van gezamenlijke categorieën met zorgvuldig gekozen zoektermen maakt het gebruikers gemakkelijk om een relevante persoonlijke nieuwspagina samen te stellen.

  • Daarnaast kunnen gebruikers zelf hun persoonlijke nieuwscategorieën en zoektermen samenstellen en op hun persoonlijke pagina opnemen.

  • Gebruikers kunnen zich ook per email of RSS abonneren op de berichten uit een of meer categorieën.

  • Gebruikers kunnen berichten bewaren in een "krantenbak" en de krantenbak indelen met labels voor het gemakkelijk terugvinden van belangrijke berichten.

  • Met de berichten uit krantenbak kan eenvoudig en snel een nieuwsbrief worden opgesteld en worden verzonden aan relaties.

  • Het systeem maakt het mogelijk dat meerdere soorten nieuwsbrieven worden onderhouden, ieder in een eigen opmaak.

  • Geselecteerde berichten uit de krantenbak kunnen met behulp van RSS getoond worden op de eigen website.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van toepassingen van Infosets.nl zijn

NB Infosets, nieuwsmap en newsfolder zijn verschillende procudtnamen voor toepassingen van het kennisplatform infosets.